fredag 28. august 2015

Plansliper

Det blir en del handling på oss for tiden. Vi oppdager stadig verktøy vi trenger for å få unna oppussingen på en enklere måte. Som jeg skrev om i det første innlegget mitt, så har vi en hump i taket på soverommet. Vi har forsøkt å slipe den ned for hånd ved å bruke sandpapir i en holder på en stang. Vi kjøpte utstyret på Biltema, men finner det dessverre ikke på nettsidene deres. Dette fungerte ganske greit, men det var veldig slitsom. Vi fant derfor ut at vi skulle prøve Clas Ohlson sin Cotech plansliper.
Cotech plansliper fra Clas Ohlson
Den var billig, 399,-, men dessverre ikke så veldig nyttig. Den er rett og slett for svak for det vi ønsket å bruke den til. Humpen i taket vårt skyldes en overgang mellom betongtak og gipstak som har fått veldig mye sparkel på seg. Vi kunne holde denne maskinen stille på et punkt uten at det ble slipt noe. Jeg anbefaler å kjøpe en litt sterkere maskin hvis du har samme behov. Denne maskinen egner seg nok best til å slipe ned bord. Vi endte opp med å fortsette med håndkraft i stedet.

Jeg tror vi er ferdige med å slipe nå. Det neste som skal gjøres med taket er at vi må fylle på med en del sparkelmasse slik at det blir flatere. Når vi fikk vekk denne humpen viste det seg nemlig raskt at det ved siden av den var en dump i motsatt retning. Taket er virkelig ikke flatt. Men det skal det bli nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar